El estrepitós fracàs de Playstation Clasic Mini

Tots el que visquérem la época dels, per aquell entonces, novedosos 64 bits, disfrutarem la Playstation mes que ninguna, per damunt de Nintendo 64, la Dreamcast i la Sega Saturn. Fa uns anys fins avui, Nintendo, va traure al mercat edicions “mini” de les seues consoles mes clàssiques de 8 (NES) i 16 bits (SNES). Va ser un èxit total ja que la NES Clasic Mini s’esgotà el stock en qüestió de dies. Jo, personalment, no vaig arrivar a tindre la meua per desgracia. A partir d’esta idea, moltes empreses s’han animat a fer el mateix com Sega o SNK. Seguint el flou del mercat, a Sony li ha paregut bona idea fer una versió “clasic” de la seua però no li han eixit les coses com nosaltres esperàvem.

Mirem les coses bones primer:

El disseny físic l’han fet idèntica a l’original però un 45% mes menuda. A part d’açò, els mandos també tenen el disseny original. En que respecta al ports d’entrada i eixida evidentment no son els originals, els han actualitzat ficant ports USB per als mandos, un port HDMI per a eixida de vídeo i un port micro USB per a l’energia.

Ara, mirem les coses roïns que no son poques…

La primera noticia que teníem era la llista dels 20 videojocs que anava a tindre preinstal·lada la consola que, a molta gent, no li va fer ninguna gracia. Jocs que podíem considerar clàssics de la original soles eren 5, els altres no tenen ningun sentit que estiguen. Lo que mes a dolgut es que entre eixos 5 únics jocs clàssics no estaven ni el Crash Bandicoot, CTR, Spyro The Dragon, Gran Turismo, GTA 3,… i molts més. A medida que anaven passant els dies anaven apareguent mes i mes noticies que ens trencaven les esperances de comprar-la, com per exemple, que no anava a vindre ningun joc en castellà tinguent en compte que molts dels jocs originals estaven tots doblats al nostre idioma. I per ultim, però no per aixo es menys roín (en veritat en lo pitjor que podrien haver fet) es que el sistema operatiu que vindrà instal·lat es Open Source, que vol dir, que es un sistema de codi lliure que es gastava per a emular la consola original en PC desde 2003. Ni siquiera han treballat el propi codi!

Després de tot açò eres tu qui tens l’ultima paraula. La compraríeu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *