Que és l’article 13?

Aquesta notícia ha trontollat internet en els últims mesos, sobretot a Europa. Però que és exactament aquest Article 13? Así, en game-o-city te contem tots els detalls.

L’Unió Europea ha presentat la seua nova reforma de la llei de Copyright. Es una llei que podria acabar amb la majoria del contingut que hi ha hui dia en internet. Revisant tot el text, el punt mes rellevant es el polèmic Article 13, un apartat on es regula el contingut publicat en les grans plataformes i pàgines web.

Després de una primera votació, les noves medides han eixit endavant en el Parlament Europeu però encara queda una segona votació en Gener de 2019 que, si ix positiva, començaran a implementar esta llei a partir de Abril/Maig, per el contrari, tot açò haurà sigut sols una anècdota. Esta llei afecta potencialment al contingut permès en Youtube per aixo, Google, ha iniciat una campanya per a pressionar a la Unió Europea per a modificar esta reforma.

Però, que diu exactament el Article 13?

Les plataformes com poden ser Youtube, Facebook, Instagram, Twitter o inclús Wikipedia tindran que adoptar medides per a que el contingut que es puje no supose una violació del Copyright, i si es així, bloquejar-lo directament.
Personalment opine que una opció molt bona per a que Youtube no tanque els servicis en Europa es que deixe consumir el contingut ja publicat (i que haja publicat la resta del mon) però que no deixe publicar res.

Que opines sobre esta nova reforma i sobre la meua postura al respecte?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *